joi, 12 noiembrie 2009

Adevaratele arme ale succesului

Daca ar fi sa consult Dictionarul Limbii Romane , as gasi "succesul"definit cam asa : Rezultat favorabil, obținut ca urmare a depunerii unui efort fizic sau intelectual; reușită; izbândă. 2) apreciere a calităților (unei persoane sau a unui obiect). Daca ar fi dupa mine insa , succesul este echivalentul cheii unei vieti implinite .
Tocmai de aceea de-a lungul timp
ului , s-a dovedit a fi cea mai de pret dorinta , cel mai dorit vis la care 99,9% din oameni adera . Fie ca e vorba de rolul principal din sceneta de sfarsit de an , de diploma de bacalaureat , de licenta , de job-ul visat , de familia mult dorita .. fiecare om are dreptul de a interpreta succesul dupa propria vointa/mentalitate. In ceea ce ma priveste succesul este acel amestec dintre : continuarea studiilor in strainatate , un job pe masura , zambetul parintilor mei alaturat de o viata din care sa nu le lipseasca nimic ( drept rasplata pentru copilaria de vis pe care mi-au daruit-o mie si surorii mele ) , credinta , sanatate si o familie fericita .
Pentru a putea surprinde succesul din plin insa , fiecare dintre noi trebuie sa apeleze mai mult sau mai putin la anumite "arme" . Plecand de la acest lucru , am sa fac o mica lista (in ordinea importantei) care sa surprinda "armele" succesului , bineinteles , in ceea ce ma priveste .



1. O copilarie implinita .


Intotdeauna am fost de parere ca o viata cu adevarat implinita pleaca de la o copilarie fericita , o copilarie de vis . E perioada aceea in care desi toti au impresia ca nu stii nimic , atunci incepi sa intelegi totul , sa faci legaturi si tocmai de aceea , cu ceea ce pleci din copilarie ramai toata viata . Ai o anumita mentalitate in ceea ce priveste lumea cu totul .. oamenii , familia , prietenii , sentimentele , credinta , adevaratele valori pe care ti le construiesti de mic . Atunci se coase totul .. e un fel de start dar de la care totusi .. pleci in fie ce capitol al vietii . E important sa stii ce e cel mai important in viata , sa-ti impui prioritatile , sa-ti eliberezi mentalitatea , iar dupa parerea mea , toate acestea pornesc de undeva din copilarie . Atunci cunosti lumea..si daca ai cunoscut lumea cu zambetul pe buze , iti este mai usor sa-i zambesti vietii atunci cand totul in jurulu tau cade .. atunci iti dai seama ca ai neconditionat acel sprijin pe care te poti inclina oricand . Nu pot spune insa ca o copilarie mai putin fericita nu te poate determina sa-ti doresti succesul , sa ajungi sus . Din contra , poate veti spune cu totii ca o astfel de copilarie te poate motiva sa iti doresti mai mult . E adevarat dar in ceea ce ma priveste , atunci cand ma gandesc la anii copilariei mi-e imposibil sa nu-mi doresc sa-mi fie la fel de bine ca atunci , sa am o familie la fel de fericita , sa am succesul parintilor mei , sa-mi invat copiii sa se iubeasca intre ei la fel cum eram eu cu sora mea . De cand m-am maturizat mi-am dat seama cu adevarat de ceea ce-mi doresc , vreau sa-mi retraiesc copilaria prin cea a copiilor mei . Vreau ca totul sa fie perfect , exact asa cum era atunci . Lucru ce ma motiveaza zilnic , sa-mi doresc mai mult , sa aduc succesul in viata mea , pe usa din fata .

picture via@DeviantArt




2. O mentalitate deschisa .


Dupa parerea mea , e mai mult decat important sa stii sa privesti lucrurile dintr-o anumita perspectiva in asa fel incat sa te ajute , sa te ridice si sa nu te infunde si mai mult decat esti . O mentalitate pregatita sa accepte si cazaturi , si lovituri de pietre si infrangeri .. dar mai ales sa-si asume castigurile si esecurile in acelasi timp , e punctul forte pe care fiecare persoana ar trebui sa si-l permita . E important sa te ridici atunci cand trebuie sa cazi , sa lupti cand toti te cred invins . Succesul e o lupta continua pentru ca azi poti fi in fruntea tuturor iar maine sa ajungi ultimul . A avea succes nu e tocmai o lupta grea , e accesibil tuturor as putea spune , dar a te mentine pe acea linie a succesului e mai mult decat greu .. si pentru asta , trebuie sa fii deschis , sa intelegi riscurile , sa-ti asumi greselile si mai ales sa inveti din ele . Succesul e mai mult decat o lupta castigata e un drum pe care alegi sa mergi .. sau nu .


picture via@DeviantArt



3. Oameni care vor fi mereu "acolo"/ Increderea in tine insuti .

Gandul ca ai intotdeauna pe cineva care sa te sprijine cand pamantul iti cade de sub picioare e unul din elementele cheie ale succesului . Un element ce iti confera incredere in tine si care te ajuta sa mergi mai departe indiferent de situatie . E important sa stii ca va fi mereu cineva acolo cand ceilalti nu vor face nimic altceva decat sa arunce cu pietre in tine . E o altfel de siguranta , una ce-ti asigura sentimentul de castig oricand si oriunde . E simplu sa-ti doresti sa detii controlul , sa ai succes , sa vrei sa fii mereu sus , dar e destul de greu sa-ti capeti acea incredere in tine , sa fii sigur pe tine .. si pentru asta , e important sa stii ca sunt mereu acele persoane langa tine care vor avea incredere in tine si care te vor determina mereu sa vrei sa ai succes , sa castigi .

picture via@DeviantArt



4. O imagine impunatoare/demna de respect .

Simpla idee de "succes" , "om de succes" te duce cu gandul la o persoana sigura pe ea , hotarata , mereu gata sa ia deciziile dintre cele mai bune si cele mai portivite si care impune respect prin simpla prezenta . E drept , trebuie sa lupti pentru un asemenea titlu , dar dupa parerea mea , imaginea te ajuta foarte mult , intr-o epoca in care oamenii sunt alesi sa lucreze dupa imagine , dupa chip , bineinteles , nu sunt adepta acestei ideei , dar lumea nu se invarte in jurul meu , si pentru asta , trebuie sa ma adaptez cerintelor . E un atuu , sa stii sa folosesti atitudinea potrivita , sa impui respect pentru ca atunci cand dai impresia ca te poti modela dupa cum iti cer ceilalti esti primul care va fi calcat in picioare . Eu una , cand intalnesc astfel de persoane , puternice , sigure pe ele , ma ambitoneaza , ma fac sa-mi doresc si mai mult sa lupt , sa imi doresc sa ajung cineva .






Bineinteles , ar mai fi multe de adaugat pentru ca a avea succes e o insusire destul de complexa , pe care cu totii dorim sa ne-o atribuim mai devreme sau mai tarziu . Dar mie una mi se pare un lucru esential de la care niciun om n-ar trebui uite sa-si doreasca sa-l obtina , e important sa stii ca ai pentru ce sa lupti , sa vrei sa ajungi sus , sa fii puternic , practic sa inveti sa traiesti . Asa ca , succesul meu e un drum pe care aleg sa merg , intr-adevar , nimeni nu mi-a zis ca va fi usor , dar cu totii stim ca merita .


XOXO , BJ .

Diddy (Feat. Dirty Money) - Love Come Down




Diddy totally rocks it !!!!!

via@worldstarhiphop